Ege Otları
Ege ve İzmir'in Yenilebilen Otlarının Kültürü ve Yemeklerinin Tarifleri
ISBN/Barkod | 978-605-72724-2-3 |
---|---|
Kitap Adı | Ege Otları |
Alt Başlık | Ege ve İzmir'in Yenilebilen Otlarının Kültürü ve Yemeklerinin Tarifleri |
Orijinal Dili | Türkçe |
Yazar | Ahmet Uhri-Betül Öztürk |
Türü | Prestij Kitap |
Yayın Koordinatörü | Hicran Özdamar Yalçınkaya |
Kitap Tasarımı | İnanç Avadit |
Grafik Uygulama | İnanç Avadit |
Fotoğraflar | Bavul Film |
Basım Bilgisi | 2. Baskı |
Kâğıt | Mat Kuşe |
Kapak Kağıdı | Bez Cilt Kapak |
Sayfa Sayısı | 233 |
Fiyatı | 1.000 TL |
Ebat | 24X28 cm |
Çıkış Tarihi | 2. Baskı, Kasım 2024 |
EGE OTLARI
Ege ve İzmir'in Yenilebilen Otlarının Kültürü ve Yemeklerinin Tarifleri
Ege Otları: Ege ve İzmir’in Yenilebilen Otlarının Kültürü ve Yemeklerinin Tarifleri, Ahmet Uhri’nin “Ege ve İzmir’in kültür ve lezzet tarihi” başlıklı incelemesinin ardından İzmir Ekonomi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim üyesi Betül Öztürk’ün uzun soluklu araştırmalarla derlediği bölgede yetişen yenilebilir otlara dair bilgiler ve bunlarla hazırlanabilen yemek tariflerinden oluşuyor. Kitap, adından da anlaşılacağı üzere kapsamlı ve derinlikli bir yerel kültür incelemesidir. Ege Bölgesi denildiğinde birçoklarının aklına ilk gelen Ege mutfağı, yani yemek kültürüdür. Sebze, ot ve zeytinyağının büyük alan kapladığı bu kültür, çağımızda “sağlıklı yaşam” felsefesinin başat sembollerinden biri haline gelmiştir.
Her otantik kültürel ürün gibi Ege otlarının da hem bir mutfağa grime süreci, hem de özgün yöresel yemekleri var. Ege Otları bir tarihi, bir beslenme kültürünü okura, leziz yemek tariflerini de mutfaklara ulaştırıyor.