İzmir Ekonomi Üniversitesi
  • ENGLISH

  • İEÜ Yayınevi

    Ege Otları

    Ege ve İzmir'in Yenilebilen Otlarının Kültürü ve Yemeklerinin Tarifleri

    Resim
    ISBN/Barkod 978-605-72724-2-3
    Kitap Adı Ege Otları
    Alt Başlık Ege ve İzmir'in Yenilebilen Otlarının Kültürü ve Yemeklerinin Tarifleri
    Orijinal Dili Türkçe
    Yazar Ahmet Uhri-Betül Öztürk
    Türü Prestij Kitap
    Yayın Koordinatörü Hicran Özdamar Yalçınkaya
    Kitap Tasarımı İnanç Avadit
    Grafik Uygulama İnanç Avadit
    Fotoğraflar Bavul Film
    Basım Bilgisi 2. Baskı
    Kâğıt Mat Kuşe
    Kapak Kağıdı Bez Cilt Kapak
    Sayfa Sayısı 233
    Fiyatı 1.000 TL
    Ebat 24X28 cm
    Çıkış Tarihi 2. Baskı, Kasım 2024

    EGE OTLARI

    Ege ve İzmir'in Yenilebilen Otlarının Kültürü ve Yemeklerinin Tarifleri

    Ege Otları: Ege ve İzmir’in Yenilebilen Otlarının Kültürü ve Yemeklerinin Tarifleri, Ahmet Uhri’nin “Ege ve İzmir’in kültür ve lezzet tarihi” başlıklı incelemesinin ardından İzmir Ekonomi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim üyesi Betül Öztürk’ün uzun soluklu araştırmalarla derlediği bölgede yetişen yenilebilir otlara dair bilgiler ve bunlarla hazırlanabilen yemek tariflerinden oluşuyor. Kitap, adından da anlaşılacağı üzere kapsamlı ve derinlikli bir yerel kültür incelemesidir. Ege Bölgesi denildiğinde birçoklarının aklına ilk gelen Ege mutfağı, yani yemek kültürüdür. Sebze, ot ve zeytinyağının büyük alan kapladığı bu kültür, çağımızda “sağlıklı yaşam” felsefesinin başat sembollerinden biri haline gelmiştir.

    Her otantik kültürel ürün gibi Ege otlarının da hem bir mutfağa grime süreci, hem de özgün yöresel yemekleri var. Ege Otları bir tarihi, bir beslenme kültürünü okura, leziz yemek tariflerini de mutfaklara ulaştırıyor.