Bizi takip edin
|
EN

İEU Yayınevi

Yerin Tadı

Teruar Kavramına Kültürel Yolculuk

Resim
ISBN/Barkod 978-605-70257-6-0
Kitap Adı Yerin Tadı
Alt Başlık Teruar Kavramına Kültürel Yolculuk
Orijinal Dili İngilizce
Yazar Amy B. Trubek
Çeviren Nurettin Elhüseyni
Türü Akademik Kitap
Yayın Yönetmeni Raşit Çavaş
Kitap Tasarımı Güven Toros
Grafik Uygulama İnanç Avadit
Basım Bilgisi 1. Baskı
Kâğıt Holmen 70gr
Kapak Kağıdı Amerikan cilt
Sayfa Sayısı 272
Fiyatı 180 TL
Ebat 17X24 cm
Çıkış Tarihi 1 Baskı, Haziran 2022

YERİN TADI

Teruar Kavramına Kültürel Yolculuk

Gıda ve yer arasında anlamlı bir bağ oluşturulabilir mi? ABD’de yenilen her gıda, çiftlikten sofraya varıncaya kadar ortalama 2.500 kilometreye yakın, dolambaçlı bir yolculuktan geçiyor. Bu yolculuk da yenilen şeyin nereden geldiği, hangi yolları izlediği sorusunu meydana getiriyor. Yeni mutfak devriminde öncü bir ses olan Amy Trubek, 21. Yüzyılda ürün yetiştirmeyi, pişirmeyi, yemeyi yerel ve küresel boyutlarıyla ele alıyor. Teruar kavramını şarabın ötesine taşıyan, daha geniş anlamıyla mutfağa ve kültüre genişleten Trubek, üretim, pişirme ve yeme süreçleriyle ilgili çok sayıda insanın hikâyesine yer veriyor.

Bu hikayelerde insanların sınai ürününe karşı mutfaklık ürünü benimsediklerini gösteriyor. Karmaşık “teruar” ve “goût de teruar” kavramlarının Fransa'nın yemek ve şarap kültür için araç olduğunu açıklarken, ABD’de de mutfak ve tarımdaki tat ile yer arasındaki çok yönlü bağlantıyı gündeme taşıyor.



İzmir Ekonomi Üniversitesi
izto logo
İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı
kuruluşudur.
ieu logo

Sakarya Caddesi No:156
35330 Balçova - İzmir / TÜRKİYE

kampus izmir

Bizi Takip edin

İEU © Tüm hakları saklıdır.