İzmir Ekonomi Üniversitesi
  • TÜRKÇE

  • IUE Press

    Yerin Tadı

    Teruar Kavramına Kültürel Yolculuk

    Resim
    ISBN/Barkod 978-605-70257-6-0
    Kitap Adı Yerin Tadı
    Alt Başlık Teruar Kavramına Kültürel Yolculuk
    Orijinal Dili İngilizce
    Yazar Amy B. Trubek
    Çeviren Nurettin Elhüseyni
    Türü Akademik Kitap
    Yayın Yönetmeni Raşit Çavaş
    Kitap Tasarımı Güven Toros
    Grafik Uygulama İnanç Avadit
    Basım Bilgisi 1. Baskı
    Kâğıt Holmen 70gr
    Kapak Kağıdı Amerikan cilt
    Sayfa Sayısı 272
    Fiyatı 180 TL
    Ebat 17X24 cm
    Çıkış Tarihi 1 Baskı, Haziran 2022

    YERİN TADI

    Teruar Kavramına Kültürel Yolculuk

    Gıda ve yer arasında anlamlı bir bağ oluşturulabilir mi? ABD’de yenilen her gıda, çiftlikten sofraya varıncaya kadar ortalama 2.500 kilometreye yakın, dolambaçlı bir yolculuktan geçiyor. Bu yolculuk da yenilen şeyin nereden geldiği, hangi yolları izlediği sorusunu meydana getiriyor. Yeni mutfak devriminde öncü bir ses olan Amy Trubek, 21. Yüzyılda ürün yetiştirmeyi, pişirmeyi, yemeyi yerel ve küresel boyutlarıyla ele alıyor. Teruar kavramını şarabın ötesine taşıyan, daha geniş anlamıyla mutfağa ve kültüre genişleten Trubek, üretim, pişirme ve yeme süreçleriyle ilgili çok sayıda insanın hikâyesine yer veriyor.

    Bu hikayelerde insanların sınai ürününe karşı mutfaklık ürünü benimsediklerini gösteriyor. Karmaşık “teruar” ve “goût de teruar” kavramlarının Fransa'nın yemek ve şarap kültür için araç olduğunu açıklarken, ABD’de de mutfak ve tarımdaki tat ile yer arasındaki çok yönlü bağlantıyı gündeme taşıyor.